Mainstreaming Innovative Instruments for SME development in Europe

 

Debrecenbe ér a Mini Europe

by

2010. június 10., Mini Europe Kreatív Workshop

Június 10-én újabb fontos állomásához érkezik a Mini Europe projekt, amely nyolc EU-tagállam nyolc régiójának összefogásával kis- és középvállalkozások fejlesztését és innovációs tevékenységét segíti már bevált ötletekkel és a nemzetközi partnerség eszközeivel. Kreatív Workshop színhelye lesz Debrecen az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ÉARFÜ) szervezésében. Az Európai Unió INTERREG IVC programjának projektjében érdekelt régiók – Máramaros (RO), Észak-Alföld (HU), Közép-Svédország (SE), Valencia (ES), Veneto (IT), Nyugat-Görögország (GR), Északnyugat-Anglia (UK) és Flevoland (NL) – képviselői három fontos témára, a klaszterekre, a női vállalkozókra és a tudástranszferre fókuszálnak a rendezvényen.

Az első témakörben a brit partnerrégió biogyógyászati klaszterének fejlődését elemzik. A női vállalkozókat leginkább foglalkoztató kérdésekről ugyancsak a britek ígérnek izgalmas előadást, a máramarosiak pedig várhatóan Debrecenben döntenek saját egyesületük létrehozásáról. A vállalkozások és a felsőoktatási intézmények közötti tudástranszferrel kapcsolatban a Debreceni Egyetem és a Nagybányai Egyetem képviselői ismertetik eredményeiket és terveiket. Valamennyi témához kapcsolódva óhatatlanul szó lesz a mindenkit érintő válságról. A Mini Europe partnerrégióknak meggyőződése, hogy a vállalkozói készségek fejlesztése mellett a talpon maradást és a fellendülést is segíti a 2011 augusztusában záruló projekt keretében a kkv-k számára létrejövő stabil innovációs infrastruktúra.

További jó hír, hogy a mostani Kreatív Workshopnak folytatása is lesz: 2010. szeptember 27-28-án ugyancsak Debrecenben találkoznak a projektben érdekelt európai régiók képviselői.


A Kreatív Workshop programja innen, regisztrációs lapja pedig innen tölthető le.
May, 28 2010 Comments Closed | Észak-Alföld, Events

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.